Sektörünüze özgü meslek eğitimi birlikte geliştirelim.

Sağlık Endüstrisi  sağlık hizmet sunumu, ilaç ve biyomedikal/ tıbbi cihaz sektörlerini içeren , geniş bir yelpazeyi içeren önemli bir sektördür. Türkiye,  sanayi politikasında sağlık endüstrilerine özel bir önem verdiğini belirtmiş ve öncelikli sektörler içine ilaç ve tıbbi cihazları da almıştır. Aynı şekilde, sağlık hizmet sunumu da sağlık turizmi şeklinde geliştirilerek  bütüncül bir yaklaşımla Türkiye’nin sağlık sektöründe güçlü bir aktör olma amacı görülmektedir.

Sağlık sektöründe Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile protokol yapmış sektör temsilcisi olarak  Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) ve Tüm Tıbbi Cihaz Üretici Ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF) yetkilendirilmiştir.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler alanında yayınlanmış 2 standart vardır –Aile danışmanı ve Görme Engelliler Yönelim ve bağımsız Hareket Eğitmeni. AVEDU olarak, SEİS ile birlikte, “Sağlıklı Mesleki Eğitim” Projesi  (LDV-TOI)  kapsamında oluşturulan meslek standartlarına dayalı 2 meslek için (Tıbbi Cihaz Satış Temsilcisi ve Tıbbi Laboratuvar Bakım Onarım Elemanı) eğitim programı geliştirdik, bu eğitim programlarına ilişkin 2 grupta eğitimler düzenledik ve yaklaşık 60 kişiye yeterlilik tabanlı eğitimler sunduk.

Bu eğitimde ve daha sonra kullanılmak üzere, beceri temelli eğitime dayalı uygulamalı ve teorik soru bankası oluşturarak  pilot uygulamasını yürüttük.

SEİS ve TÜMDEF ile Sağlık Bakanlığı tarafından zorunlu tutulan (TCESİS) Tıbbi Cihaz Sorumlu Müdür, Satış ve Tanıtım Elemanı ve Klinik Destek Elemanı eğitimlerinin (Mevzuat eğitimi, Tıbbi etik eğitimi, Steril hizmet alanlarında çalışma eğitimi ve Radyasyon güvenliği eğitimi)  içerik geliştirme, e-içerikler ve sınav soru bankalarının oluşturulması işlerini yürüttük.

 

Ağrı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Gülen Yüzlerimiz Sağlığınız İçin Elele” projesi (IQVET) için Hemşirelik Yardımcılığı mesleğine ilişkin beceri temelli içerik revizyonu yaparak MEB modüllerine paralel uygulama faaliyetleri geliştirdik, öğrencilerin staj sırasında tecrübe etmesi özellikle zor olan 6 Modül için e-içerikler üreterek MEB’in kullanımına sunduk.

Bu projeler Mehtap N Kaymak ve Ömer Pakyürek tarafından koordine edilmiştir.